Allting börjar med en lunch

Min projektanställning på SVT går ut vid årsskiftet. Det känns pirrigt på ett positivt sätt att inte veta vad jag ska jobba med då.

Istället för att skicka ansökningar till höger och vänster kände jag för att göra något nytt. Jag ville hitta en ny väg att utmana sättet som vi söker jobb på idag. Mina funderingar landade i en minikampanj. Jag skrev en enkel brief och frågade några vänner i mitt nätverk om de ville arbeta med kampanjen tillsammans med mig. Stefan Ronge på Deportivo kom med en idé som vi utvecklade vidare med resten av arbetsgruppen.

Resultatet blev tjänsten Lunchaihop, som lanseras idag. På sajten kan du “tussa ihop” dina Linkedin-kontakter med varandra på en lunch. Jag hoppas att tjänsten ska leda till att fler lunchar med varandra, att vi blir generösare med att dela med oss av våra professionella nätverk och att jag får ett jobb.

Allting börjar med en lunch och det var just under en sådan som idén till Lunchaihop föddes. Nu är jag både stolt och glad över vad vi tillsammans har åstadkommit på några få veckor. Här är arbetsgruppen som har gjort det möjligt:

Jonas Larsson – projektledare
Stefan Ronge, Deportivo – creative director
Hampus Högberg, Deportivo – designer
Fredrik Davidsson, Teknograd – backend-utveckling
Tommy Skott, Teknograd – frontend-utveckling
Per Sandström, Kollegorna – frontend-utveckling
Per Torberger, One Man Show – copywriter
Mattias Åkerberg, Please Copy Me – copywriter
Jeanette Fors-Andrée, Krisinstitutet – kommunikationsstrateg
Malin Ströman, SVT – digital strateg
Micco Grönholm, Pyramid – varumärkesstrateg
Åsa Wallenrud, skribent (en av redaktörerna på Lilla Gumman) – planner

Stort tack till alla!

På Twitter är det hashtagen #lunchaihop som gäller. Pressmeddelande finns att läsa här.

Nu tycker jag att du ska lunchaihop dina LinkedIn-kontakter med varandra!

Nu finns även en engelsk version: http://www.youguysshouldlunch.com/.

23 thoughts on “Allting börjar med en lunch

 1. Magisk tjänst. Här ska lunchas! 

  Idé för utveckling: en kalender man kan låta folk se när man är tillgänglig för att boka in lunch. Att ha på sin sajt etc. 

 2. Jag gillar idéen! Har loggat in och funderar över vilka jag ska tuta ihop. Frågan är bara hur de “tar det”. Inte alla kanske som vill bli ihopfösta med folk de inte känner/haft kontakt med. Vore kanske inte så dumt om man på något sätt kunde fylla i att man gärna blir “ihop-tutad” för nätverkslunch även om man såklart kan välja att ignorera ett lunchförslag fast det känns ju rätt drygt.

  Finns en annan liknande tjänst som jag försökte testa men som inte gick så bra. En app kallad “Lunchmeet” som du kopplar ihop med LinkedIn. Det innebär helt enkelt att du visar att du är tillgänglig för ditt LinkedIn-nätverk för att luncha och därmed nätverka mer öga mot öga.

  Jag lunchar iallafall gärna så det är bara att bjuda på! :)

   1. Ja det vore inte så dumt, om det går. Annars kanske man måste logga in via lunchaihop.se för att visa att man är intresserad och därmed tillgänglig. Även om det såklart gör det hela lite svårare och nätverket för luncher betydligt mindre.

   1. Det gjorde det. Det här kan bli kul! Man skulle kunna tänka sig olika stöd i matchningen. Personer jag känner som arbetar på samma ställe, men inte har en koppling på LinkedIn, personer som bor i samma geografiska område mm mm.

Comments are closed.