Twitter är trasigt.

Öppnar Twitter efter ett par veckor. Scrollar genom flödet och ser några försök till upprörda tweets från Emanuel Karlsten. Någon tidning har tydligen publicerat något tokigt. Hashtag #nyhetstorka.

Niklas Svensson lyssnar på Karlsten i P3 och går igång på att ett barn beskrivit Twitter felaktigt. Karlsten protesterar och ber Svensson RTa en korrigering. Svensson svarar inte.

Twitter är idag lika förutsägbart som ovan nämnda twittrares retorik. Du vet vad du får. På gott och ont. Mest ont.

Folks kreativitet saknar gränser när det gäller förmågan att komma på saker att rasa över. Folk blir kränkta över skitsaker. Och om det mot förmodan är något viktigt/allvarligt som tas upp går det i regel bara några minuter innan diskussionen förstörs av metadiskussioner.

Diskuterar nästan aldrig på Twitter. Det är ingen idé. Det går inte. Studera flödet om du mot förmodan inte förstår. Ledtråd: Leta efter typiska besserwisserdrag.

Under Fotbolls-VM svarade jag på en tweet och undrade om det var jobbigt att byta kanal på fjärrkontrollen. Det var skandal att man var tvungen att göra det. Tre knapptryckningar. Fick svaret: “Ber om ursäkt att jag störde dig med min åsikt. Twitter har verkligen blivit en ankdamm med döda fiskar.”

Saknar tiden när fler bidrog med bra grejer. Intressanta vinklar, länkar till fördjupning. Samtal som byggde på ett intresse att försöka förstå varandra. Saknar ödmjukheten, nyfikenheten att vilja lära av andra.

Sluta twittra då, säger några. Så slipper du. Jo, i och för sig. Om förhållandet är skit är det enklast att gå. Känns ändå lite surt att ge upp.

Uppdatering 040115.
Minns inte exakt när, men någon gång under hösten la jag ner Twitter helt. Har skrivit några få tweets sedan dess, men det är allt.   

4 thoughts on “Twitter är trasigt.

  1. Kan inte annat än hålla med.. Men så är det inte direkt så att någon på twitter saknat en heller när man så sakteliga tystnade, vilket egentligen bara ligger helt i linje med det du skriver. De där personligare kontakterna man under ett par förföriska år trodde sig ha fått där var inte mycket mer än en illusion.

  2. Måste erkänna att jag tröttnat på Twitter som tidigare var min favoritkanal. Mycket pågrund av det du skriver. Jag har upplevt det som en digital klagomur för många och även fast jag sakta rensar ut dessa personer så viker nya över till den mörka sidan. Absolut lite gnäll hör till, vi är ju svenskar ;) haha. Vart hade vi varit utan den föbenade jantelagen!?
    Det ligger mycket i det Magnus beskriver också, även om fantastiska diskussioner kan uppstå. Ja, ja, kanske är vi båda två gamla ;) haha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.